ua en ru

Туреччина призначила послом в Україні колишнього радника посольства в РФ

Туреччина призначила послом в Україні колишнього радника посольства в РФ Фото: Ягмур Ахмет Гульдере (twitter.com/ukraynahaber)

Ягмур Гульдере раніше активно сприяв поліпшенню відносин Анкари з Москвою

Новим послом Туреччини в Україні став Ягмур Ахмет Гульдере, який раніше обіймав посаду радника посольства Туреччини в Російській Федерації. Про це пише місцеве видання Hurriyet.

Повідомляється, що до призначення в Україні Гульдере був заступником генерального директора Департаменту Східної Європи при Міністерстві закордонних справ Туреччини. А до цього був радником посольства Туреччини в Росії. Гульдере знає російську мову, також він запам'ятався активною роллю у розв'язанні кризи у відносинах між Росією і Туреччиною.

Крім того, повідомляється, що новим послом Туреччини в Росії призначений Мехмет Самсар, який був послом Туреччини в Україні в 2011-2013 роках.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Петро Порошенко призначив Мар'яну Бецу надзвичайним і повноважним послом України в Естонії.

3 вересня Порошенко призначив Сергія Шутенка надзвичайним і повноважним послом України в Греції. Також послом України в Киргизії став Валерій Жовтенко, який у період з 2011 по 2015 рік був надзвичайним і повноважним послом України в Литві.