ua en ru

Туреччина має намір замінити поставки української солі в Росію, - ЗМІ

Туреччина має намір замінити поставки української солі в Росію, - ЗМІ Джерело фото:twitter.com/РСН

Туреччина планує збільшити в кілька разів постачання солі в Росію, щоб компенсувати зменшився імпорт з України, передають "Известия" з посиланням на главу управління з експорту департаменту видобутку металів і лісової продукції турецького Міністерства економіки Канера Бозата.

"У світлі останніх політичних та економічних подій ми вважаємо, що можемо розраховувати на збільшення нашого соляного експорту в Росію. Зараз експорт складає близько 50 тис. т, але ми проводимо дослідження нашого потенціалу і плануємо наростити його в кілька разів", - повідомив представник турецького міністерства.

За даними видання, уряд Туреччини ще 13 січня доручив своєму Міністерству торгівлі і митниці розглянути можливість збільшення експорту солі з Туреччини в Росію.

Проте в цілому від закупівель солі з України російські рітейлери поки не відмовляються. Як повідомили представники X5 Retail Group і компанії "Ашан", білоруська і українська сіль все ще є у продажу. Про виведення з асортименту української солі заявили лише Меtro і "О'кей". Пропозицій від турецьких виробників солі ніхто з опитаних представників мереж поки не отримував.

Росія з 26 січня 2015 р. призупинила ввезення на свою територію харчової солі виробництва ДП "Артемсіль".

У Міністерстві аграрної політики заявили, що Україна не отримувала від Російської Федерації претензій до солі.