ua en ru

Туреччина не виключає допуск РФ на авіабазу Інджирлік

Туреччина не виключає допуск РФ на авіабазу Інджирлік Фото: Росії можуть дозволити використання турецької авіабази Інджирлік

Турецький прем'єр нагадав, що авіабаза використовується не тільки США, але й іншими країнами

У разі необхідності Росія зможе використовувати військово-повітряну базу Інджирлік на півдні Туреччини. Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, передає Anadolu.

У відповідь на запитання одного з журналістів, прем'єр зазначив, що російська сторона не зверталася з вимогою про використання бази Інджирлік на півдні Туреччини.

"Ця інформація невірна, однак за необхідності база Інджирлік може бути використана", - зазначив Йилдирим.


Турецький прем'єр нагадав, що авіабаза в районі Адани "використовується для вирішення проблем в Сирії" не тільки США, але й іншими державами.

"Туреччина відкрила базу Інджирлік для боротьби з терористами. Нею користуються США і Катар. Інші країни також можуть побажати використовувати авіабазу, де нині діють також і німці. Що стосується Росії, то такого звернення не надходило. Думаю, що і необхідності в цьому немає, тому що в Сирії є дві бази. Різниця у відстані менше 100-150 кілометрів", - пояснив Йилдирим.

Нагадаємо, в кінці липня 2016 року співробітники силових відомств Туреччини блокували військово-повітряну базу Інджирлік, використовувану НАТО, у зв'язку з повідомленнями про можливу спробу перевороту в Адані.