ua en ru

Туреччина і Греція постраждали від потужного землетрусу, 1 людина загинула, 10 травмовані

Туреччина і Греція постраждали від потужного землетрусу, 1 людина загинула, 10 травмовані Фото: турецька машина швидкої допомоги (VoicePress)

В результаті землетрусу зруйновані десятки будівель

Вчора, 12 червня, від потужного землетрусу магнітудою 6,3 постраждало західне узбережжя Туреччини і грецький острів Лесбос, одна жінка загинула, ще 10 осіб травмовано. Про це повідомляє Reuters.

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 84 км на північний захід від турецького міста Ізмір і в 15 км на південь від Лесбосу.

"Поштовхи були дуже сильними: все в моїй клініці почало дико тремтіти, ми всі вибігли на вулицю з пацієнтами. Ми звикли до землетрусів, як люди Ізміра, але це було інше. Я подумав, що на цей раз ми помремо", - сказав 50-річний дантист Дідем Еріс з району Карсіяка в Ізмірі.

Повідомляється, що великі збитки були нанесені селу на Лесбосі, у яке два роки тому масово приїжджали тисячі біженців з метою потрапити на європейську територію.

"Десятки будинків зруйновані, дороги заблоковані", - сказав командир дивізії пожежної команди Маріос Апостолідес.

За словами мера острова, жінка віком близько 60 років була смертельно травмована уламками даху свого будинку, який обвалився. Також, за словами місцевих чиновників, щонайменше 10 людей отримали поранення.

Землетрус також відчувався в столиці Греції Афінах, які знаходяться приблизно у 367 км на північний захід від острова.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що у Туреччині стався землетрус магнітудою 6,2. Поштовхи відчувалися, в тому числі, в Стамбулі.