ua en ru

Туреччина: фото військового перевороту

Туреччина: фото військового перевороту Фото: люди виходять на вулиці по всій Туреччині

Розвідка повідомляє про придушення перевороту в Туреччині

Фото з Туреччини, де відбувається військовий переворот, зібрало в галерею РБК-Україна.

В Анкарі розгортаються повномасштабні військові дії

Зазначимо, що турецькі військові здійснюють спробу захоплення влади в Туреччині. Повідомляється, що будівля парламенту країни була оточена танками, а бойові машини відкрили вогонь. Крім цього, над Анкарою на низькій висоті літають військові вертольоти і винищувачі. Очевидці повідомляють, що в Анкарі розгортаються повномасштабні військові дії. По всій країні люди виходять на вулиці.

Офіційна влада роблять все можливе для вирішення ситуації

Так, спочатку прем'єр Туреччини Біналі Йилдирим повідомив про те, що в країні була зробила спробу здійснити військовий переворот, однак, за його словами силовики роблять все можливе для вирішення ситуації.

У той же час, військові Туреччини заявили про захоплення влади в країні. Згідно з їх заявою, чинна влада усунута, однак головним пріоритетом має залишатися верховенство закону. Також військові пообіцяли виконати всі міжнародні зобов'язання.

Ердоган знаходиться в безпеці

CNN Türk повідомляло про те, що президент Туреччини знаходиться в безпеки. Пізніше він вийшов на зв'язок і прокоментував переворот у Туреччині.

"10 хв тому Ердоган дав коротке інтерв'ю СNN Türk, по скайпу на айфоне. Він сказав, що народ дав військовим всі інструменти для забезпечення демократії, а вони використали це проти народу. Він сказав, що загарбники понесуть суворе покарання", - повідомив лідер кримських татар Рефат Чубаров.

Інформація про перших загиблих

Крім того, Anandolu з посиланням на адміністрацію губернатора Анкари повідомляє, що в результаті атаки вертольота змовників на будівлю Управління спецназу під час військового перевороту в Туреччині, в районі Гелбашы в Анкарі загинули 17 співробітників поліції.

Переворот в Туреччині пригнічений - представник Нацрозвідки

У той же час, представник Національної розвідки країни заявив про те, що переворот у туреччині пригнічений. Також повідомляється, що колишній в заручниках начальник Генштабу Хулуси Акар, звільнений.