ua en ru

Туреччина забиратиме своїх мігрантів з Греції

Туреччина забиратиме своїх мігрантів з Греції Фото: Анкара готова виконувати угоду про реадмісію з Греією

За це ЄС повинна прийняти таку ж кількість біженців

Як повідомляє "РБК-Україна", Як повідомляє "РБК-Україна", Анкара готова забирати назад мігрантів, які нелегально потрапили на грецькі острови. Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на зустрічі зі своїм грецьким колегою Алексісом Ципрасом, повідомляє DW.

"За це ЄС прийме таку ж кількість біженців (з Туреччини. - Ред.)", - сказав турецький прем'єр. За його словами, для громадян Туреччини з червня цього року буде запроваджено безвізовий режим для Шенгенської зони. Утім, єдності серед країн ЄС щодо цього рішення поки немає.

Глава грецького уряду Алексіс Ципрас припустив, що це може стримувати потік мігрантів.

"Подальше виконання угоди про реадмісію Туреччиною повинно стати чітким сигналом мігрантам з безпечних третіх країн, що немає ані політичної волі, ані можливості, що вони потраплять в Європу", - наголосив грецький прем'єр Алексіс Ципрас.

За його словами, країни об'єднають зусилля у боротьбі з нелегальними перевізниками біженців. Цьому сприятиме, зокрема, рішення про співпрацю берегової охорони двох держав, яке ухвалили відповідні міністри 8 березня.

Нагадаємо, що з початку року в Європу через море дісталося понад 140 тисяч мігрантів.