ua en ru

Туреччина атакувала підконтрольну курдами село в Сирії

Туреччина атакувала підконтрольну курдами село в Сирії Фото: війна в Сирії

Як зазначається, бомбардування призвели до загибелі мирних жителів

Авіація і артилерія Туреччини сьогодні, 27 серпня, завдали ударів по селу Амарна, контрольованому курдськими бійцями на території Сирії. Про це повідомляє DW.

Як наголошується, представники "Демократичних сил Сирії", які в основному складаються з курдів, відзначили, що бомбардування призвели до загибелі мирних жителів.

"Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини підтвердив факти бомбардувань, однак не повідомив про кількість жертв", - наголошується в повідомленні.


У свою чергу, Туреччина дану атаку поки не коментує.

Повідомляється, що Амарна знаходиться біля міста Джараблус, раніше контрольованого бойовиками терористичної угруповання ІДІЛ.

"24 серпня Джараблус захопили повстанці, яких підтримує Туреччина. Туреччина заявила, що наступальна операція здійснюється не тільки проти ісламістів, але і проти курдів. Анкара прагне перешкодити курдам розширення їх автономії на півночі Сирії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вашингтон підтримав військову операцію Туреччини в Сирії. Так Анкара і Вашингтон домовилися не допускати просування курдів на захід від Євфрату.