ua en ru

У Туреччині затримано трьох ватажків терористів із Чечні

У Туреччині затримано трьох ватажків терористів із Чечні Фото: Рамзан Кадиров розповів про затримання чеченців у Туреччині

Кадиров попросив Ердогана видати затриманих чеченських бойовиків

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що в Туреччині затримано трьох ватажків терористів, що діяли в республіці (РФ). Про це йдеться в його листі до президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, опублікованому на сайті уряду Чечні.

Зокрема йдеться про затримання Махрана Саїдова, Асланбека Вадалова і Тархана Газієва. За словами Кадирова, є відомості, що "кожен із них організував і здійснив численні теракти, вбивства військових, співробітників поліції і цивільних осіб".

Глава Чечні розповів, що Вадалов убив 10 співробітників поліції і трьох місцевих жителів. Він також стверджує, що затриманий Газієв причетний до викрадення віце-прем'єра Росії Валентина Власова і до вбивств поліцейських.

"Саїдов причетний до вбивства понад 20 осіб й інших тяжких злочинів", - йдеться в листі.

У зв’язку з цим Кадиров звернувся до Ердогана з проханням видати бойовиків. На його думку, це важливо не тільки для залучення їх до кримінальної відповідальності, а й для підтримки стабільності в Туреччині.

Зазначено, що затриманий нині в Туреччині Асланбек Вадалов був у переліку тих, кого Кадиров закликав видати після теракту в аеропорту Стамбула в кінці червня 2016 року. Тоді деякі турецькі ЗМІ повідомили, що до теракту також міг бути причетний виходець із Чечні Ахмед Чатаєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про вибух перед будівлею управління департаменту безпеки в центральному районі Діярбакира на південному сході Туреччини: 1 людина загинула, 30 отримали поранення.