ua en ru

У Туреччині стартували парламентські вибори

У Туреччині стартували парламентські вибори Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Виборчі дільниці почали роботу в неділю вранці

Туреччина вперше з початку президентства Реджепа Тайіпа Ердогана обирає парламент. Виборчі дільниці, які почали роботу вранці в неділю, 7 червня, закриються о 17.00 за місцевим часом, передає Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство AFP.

Право голосу в країні мають близько 54 мільйонів громадян, які обирають своїх представників у велике національне зібрання в Анкарі. Перші підсумки голосування очікуються вже сьогодні ввечері.

Згідно з опитуваннями, провідною силою в країні залишається ісламсько-консервативна партія AKP правлячого президента Ердогана. При цьому, за прогнозами експертів, згадана партія понесе певні втрати голосів виборців.

Також увага прикута до опозиційної курдської Демократичної партії народів (HDP). Якщо ця політична сила подолає 10-процентний бар'єр і місця в парламенті, правляча AKP не отримає бажаних 60% з 330 місць у великому національному зборах. Саме таку кількість мандатів потрібно для проведення конституційної реформи, яка повинна надати більше повноважень президенту країни.

Нагадаємо, раніше в Туреччині в результаті нападу був поранений мер від правлячої партії.