ua en ru

У Туреччині зняли недоторканність з депутатів парламенту

У Туреччині зняли недоторканність з депутатів парламенту Фото: президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав закон про зняття недоторканості з депутатів

На думку противників нового закону, він призначений для переслідування опонентів нинішнього президента країни

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підписав закон про зняття недоторканності з депутатів турецького парламенту. Про це повідомляє Reuters.

За ухвалення закону виступала правляча в Туреччині Партія справедливості і розвитку, яку підтримує Ердоган. Проти закону висловлювалася Партія демократії народів (ПДН).


На думку противників закону, він призначений для переслідувань опонентів Ердогана за звинуваченням у підтримці забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану.

Повідомляється, що закон дозволяє прокуратурі вести кримінальне переслідування щодо будь-якого з 138 парламентаріїв, які зараз еребувають під слідством. З них 101 депутат - члени ПДН.

Раніше ПДН, а також лівоцентристська Народно-республіканська партія подали в Конституційний суд Туреччини запит з протестом проти ухвалення закону, однак він був відхилений.

У травні цей законопроект був схвалений парламентом, за нього проголосували 376 з 550 депутатів.

Нагадаємо, у Туреччині в неділю, 29 травня, Великі національні збори висловивли вотум довіри уряду нового турецького прем'єр-міністра Біналі Йилдирима.