ua en ru

У Туреччині рекомендують продовжити режим надзвичайного стану

У Туреччині рекомендують продовжити режим надзвичайного стану Фото: Рада національної безпеки Туреччини виступає за продовження надзвичайного стану в країні

Режим надзвичайного стану в Туреччині рекомендується продовжити ще на три місяці

В Туреччині Рада національної безпеки рекомендувала місцевим кабінету міністрів продовжити в країні надзвичайного стану. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на офіційну заяву турецького Радбезу.

Надзвичайний стан в Туреччині було оголошеного після спроби перевороту, що відбулася влітку минулого року.

Згідно з документом, режим надзвичайного стану в Туреччині рекомендується продовжити на три місяці.

Як зазначає агентство, остаточне рішення з цього питання кабінет міністрів прийме пізніше, після засідання міністрів, яке заплановане на понеділок, 17 квітня.

В Радбезі рекомендацію пояснили необхідністю "забезпечити спадкоємність заходів для захисту принципу правової держави", а також "прав і свобод" громадян Туреччини, відзначає Associated Press.

Як повідомлялося раніше, тисячі жителів Стамбула вийшли на стихійні акції протесту проти результату проведеного в Туреччині референдуму, який значно розширює повноваження президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

В ході акцій протесту люди били в каструлі та сковорідки і розмахували жовтими прапорами, а також кричали: "Злодій, вбивця, Ердоган".

У чотирьох районах міста було відзначено, як люди висовувалися з вікон, б'ючи в каструлі.

Нагадаємо, в ОБСЄ заявили про порушення під час референдуму в Туреччині.