ua en ru

У Туреччині тривають акції протесту проти результатів референдуму

У Туреччині тривають акції протесту проти результатів референдуму Фото: у Туреччині протестують проти результатів референдуму

Три найбільших міста Туреччини, у тому числі Стамбул, на референдумі проголосували проти розширення повноважень президента

Тисячі жителів Стамбула вийшли на стихійні акції протесту проти результату проведеного в Туреччині референдуму, який значно розширює повноваження президента Реджепа Таїпа Ердогана. Про це повідомляє Daily Mail.

Під час акцій протесту люди били в каструлі і сковороди і розмахували жовтими прапорами, а також кричали: "Злодій, вбивця, Ердоган".

За повідомленням Reuters, раніше принаймні в чотирьох районах міста було зафіксовано, як люди висовувалися з вікон, б'ючи в каструлі.

altalt

Фото: у Туреччині протестують проти результатів референдуму

За підсумками підрахунку понад 99% бюлетенів, за внесення до конституції поправок, які розширюють повноваження президента, висловилося 51,35% учасників, проти - 48,65%.

Три найбільших міста Туреччини, включаючи Стамбул, за попередніми даними, проголосували проти змін.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що уряд Туреччини найближчим часом почне розгляд питання про необхідність запровадження смертної кари.