ua en ru

У Туреччині приготувалися до урагану "Зорба"

У Туреччині приготувалися до урагану "Зорба" Ілюстративне фото з відкритих джерел)

Синоптики відзначили, що в пориви вітру можуть досягати до 100 км/год

Туреччина заявила про готовність до урагану "Зорба", який приніс зливові дощі на грецький півострів Пелопоннес, а потім змінив курс на турецьке західне узбережжя. Про це повідомляє Hurriyet.

Головне метеорологічне управління Туреччині вже оголосило штормові попередження у західних провінціях країни, Ізмірі, Айдыне і Мугле, і в північно-західних провінціях - Баликесире, Чанаккале і Едірне. Синоптики відзначили, що в цих районах пориви вітру можуть досягати до 100 км/год.

"Ми прийняли всі необхідні заходи для координації всіх відповідних установ, таких як поліція, жандармерія, берегова охорона і пожежна служба", - сказав районний губернатор Дидима в егейській провінції Туреччини Айдин Мехмет Тюркез.

Нагадаємо, число жертв землетрусу і цунамі в Індонезії на сьогодні, 29 вересня, становить вже 384 людини.

Раніше повідомлялося, що в результаті землетрусу і цунамі на індонезійському острові Сулавесі загинули не менше 48 осіб.

Після землетрусу магнітудою 6,1, яке відбулося 28 вересня, стався ряд афтершоків - були зафіксовані поштовхи магнітудою 7,5. Землетрус викликав цунамі - хвилі піднялися на висоту до трьох метрів. Користувачі Інтернету почали публікувати відео цунамі в Індонезії.