ua en ru

У Туреччині звільнили ще одного громадянина Німеччини

У Туреччині звільнили ще одного громадянина Німеччини Фото: акція в Берліні за звільнення Деніза Юджела (Die Welt)

Був звільнений німецький журналіст Деніз Юджел

Турецькі власті звільнили з ув'язнення ще одного громадянина Німеччини. Про це повідомляє DW.

Зокрема, повідомляється, що був звільнений німецький журналіст Деніз Юджел, який більше одного року перебував у турецькій в'язниці.

Про звільнення свого кореспондента повідомила газета Die Welt, пославшись на адвоката Юджела. Також цю інформацію підтвердив МЗС Німеччини.

Раніше, 14 лютого, журналіст якій має громадянство та Туреччини, Німеччини, був затриманий в Стамбулі для допиту, після чого його було взято під варту. Двома тижнями пізніше суд заарештував його за підозрою в "пропаганді тероризму" і "розпалювання міжнаціональної ненависті". З 27 лютого він перебував у в'язниці Сіліврі на захід від Стамбула.

Уряд ФРН висловило здивування з приводу звинувачень, пред'явлених журналісту. Самі затримання і арешт Юджела викликали в Німеччині різку критику.

Однак, у відповідь, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Юджела в шпигунстві, назвавши його агентом забороненої "Курдської робочої партії" (КРП).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 3 листопада 2017 року, представник Міністерства закордонних справ ФРН повідомив, що 22 жовтня звільнили ще одного громадянина ФРН, проте звільненому заборонено виїжджати з країни.

Таким чином, в Туреччині залишалися в ув'язненні ще дев'ять німецьких громадян, в тому числі журналісти Деніз Юджел і Мешале Толу.