ua en ru

У Туреччині почалася операція по затриманню понад 100 екс-співробітників МЗС за зв'язки з Гюленом

У Туреччині почалася операція по затриманню понад 100 екс-співробітників МЗС за зв'язки з Гюленом Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Антитерористична поліція почала одночасні рейди в 30 провінціях

В Туреччині почалася операція по затриманню понад 100 колишніх співробітників Міністерства закордонних справ (МЗС) за зв'язки з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюлен, якого звинувачують у спробі державного перевороту. Про це повідомляє Reuters.

"Турецька поліція почала операцію по затриманню 121 екс-співробітників МЗС по всій країні в четвер за їхні ймовірні зв'язки з проповідником, який, на думку Анкари, організував спробу державного перевороту в минулому році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, співробітники антитерористичної поліції почали одночасні рейди в 30 провінціях для захоплення підозрюваних. Деякі з яких, як вважається, були користувачами ByLock, зашифрованої програми для обміну повідомленнями, яке, за словами уряду, використовувалося мережею Гюлена.

Так, уряд відкидає заяви правозахисних груп у зв'язку з репресіями, заявивши, що тільки така чистка може "нейтралізувати загрозу, спровокованою мережею Гюлена", яка "проникла в такі інституції, як судова система, армія і школи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецька влада видала ордер на арешт 110 осіб за підозрою в зв'язках з організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.