ua en ru

У Туреччині 13 травня обговорять допомогу НАТО Україні, - Клімкін

У Туреччині 13 травня обговорять допомогу НАТО Україні, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Україна і НАТО 13 травня обговорять роботу трастових фондів

На засіданні комісії Україна-НАТО в Туреччині 13 травня буде обговорюватися робота трастових фондів та приведення сектору безпеки України до стандартів НАТО. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні після зустрічі з главою МЗС Канади Робертом Ніколсоном, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз відбулася зустріч у Роба (Ніколсона, - ред.) з Президентом України. Ми починаємо переговори і завтра цілий день. Звичайно, це теж дружнє показання, коли завтра ми летимо в Анталію, де відбудеться засідання Україна-НАТО, де ми будемо обговорювати, яким чином НАТО, в тому числі з допомогою Канади, буде допомагати Україні. Яким чином будуть працювати 5 трастових фондів. Яким чином НАТО буде допомагати наводити не тільки наші збройні сили, а в цілому оборонний і сектор безпеки до стандартів НАТО, оскільки ми розуміємо, які стандарти правильні і які стандарти будуть працювати", - заявив Клімкін.

"Те, що робиться зараз Канадою - це дійсно допомогу для європейських реформ в Україні. Це військово-технічна допомога. Це наші переговори щодо майбутньої угоди про ЗВТ, яка розкриє наші можливості у сфері торгівлі товарами, у сфері торгівлі послугами у сфері інвестицій. Це ті унікальні гуманітарні зв'язки, які ми зараз розвиваємо. Тому я особисто і ми тут в Україні завжди відчуваємо Канаду формально, звичайно, як партнера, але і як справжнього друга", - додав Клімкін.

Нагадаємо, в НАТО закликали Україну прискорити реформу ВСУ.