ua en ru

В Туреччині за критику військової операції в Сирії затримано більше 300 осіб

В Туреччині за критику військової операції в Сирії затримано більше 300 осіб Фото: в Туреччині переслідують критикують операцію "Оливкова гілка" (inherentresolve.mil)

Раніше турецькі власті попередили про судове переслідування, критикують операцію "Оливкова гілка"

У Туреччині затримали понад 300 осіб за пости в соцмережах з критикою турецької військової операції в Сирії. Про це повідомляє Reuters.

Турецька влада раніше попередили, що будуть переслідувати тих, хто критикує або спотворює інформацію про операції "Оливкова гілка" в Сирії.

У понеділок МВС Туреччини відзвітувало, що протягом останніх десяти днів всього було затримано 311 осіб за "поширення терористичної пропаганди". Серед затриманих політики, журналісти та активісти.

Туреччина почала Військову операцію 21 січня на півночі Сирії. Турецькі військові перетнули кордон Сирії спільно з бійцями союзної "Вільної сирійської армії (FSA) вступили в бій з курдськими "Загонами Народної самооборони" (YPG), які належать до коаліції "демократичних сил Сирії" (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині PKK. У той же час, курдські бійці активно співпрацювали з Сполученими Штатами Америки у боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

Військова операція отримала широку підтримку з боку переважно проурядових ЗМІ Туреччини і більшості політичних партій, за виключенням про-курдської народної демократичної партії (HDP). Але були інакодумці голоси.

У минулі вихідні турецькі ЗМІ повідомили, що 170 художників написали відкритий лист законодавцям з правлячої партії "Ердоган", в якій міститься заклик до негайного припинення вторгнення Туреччини.

минулого тижня турецька медична асоціація (ТТБ) засудила транскордонну операцію, заявивши: "Ні-війні, світ негайно".

У неділю глава держави Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив союз у державній зраді.

"Це війна. "Ні війні"від цього натовпу ... є не що інше, як спалах зради в їх душах ... Це справжня бруд, це позиція, яку слід сказати "ні", заявив президент Туреччини.

Нагадаємо, турецька армія в ході операції "Оливкова гілка" на півночі Сирії ліквідувала майже 600 бійців курдських формувань.