ua en ru

У Туреччині британця засудили до 7,5 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі

У Туреччині британця засудили до 7,5 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі Фото: суд

Чоловік у суді заперечував причетність до ІДІЛ

У Туреччині громадянина Великобританії за звинуваченням у тероризмі засудили до 7,5 років в'язниці. Про це передає The Guardian.

Видання зазначає, що 35-річний Девіс перебував в одному терористичному осередку з іншим підданим Великобританії Мухаммадом Емвазі на прізвисько Джихадист Джон, який вбив американських журналістів Джеймса Фоулі і Стівена Сотлоффа.

Так, Девіс був визнаний винним у суді міста Бешикташ (45 км на захід від Стамбула) як член терористичної організації. На думку чиновників, він займався підготовкою теракту в Туреччині.

При цьому сам обвинувачений у суді всі звинувачення у зв'язках з терористичними угрупованнями заперечував.

"Я не член ІД, я поїхав до Сирії, тому що в моїй країні гнобили людей", - заявив чоловік.

Видання також повідомляє, що раніше Девіс, Емвазі і двоє інших британців Олександр Коте і Ель Шафи Ельшейх сформували осередок "Ісламської держави" під назвою "Бітлз". Разом вони займалися тортурами і позасудовими розправами над заручниками.

Варто відзначити, що Девіс став єдиним з чотирьох учасників угруповання, кого притягнули до суду. Місцезнаходження Коте і Ельшейха невідомо.

Нагадаємо, спецслужби Великобританії виявили 350 джихадистів, що представляють потенційну терористичну загрозу після повернення у країну з Сирії, де вони воювали на боці бойовиків.