ua en ru

У Туреччині заарештували організатора виставки, де вбили посла РФ Карлова

У Туреччині заарештували організатора виставки, де вбили посла РФ Карлова Фото: посол Андрій Карлов (flickr.com/euronews)

Прокуратура Анкари звинуватила чоловіка в причетності до підготовки цього вбивства

У Туреччині заарештували організатора виставки Мустафу Тимура Озкан, де був убитий посол Російської Федерації (РФ) Андрій Карлов. Про це повідомляє газета Yeni Safak.

Повідомляється, що прокуратура Анкари звинуватила чоловіка в причетності до підготовки цього вбивства. Суд задовольнив запит прокуратури та заарештував організатора виставки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині у справі про вбивство посла Російської Федерації (РФ) Андрія Карлова затриманий голова продюсерської компанії Guru Medya Broadcast Group

19 грудня 2016 року в Анкарі був убитий посол РФ Андрій Карлов в ході нападу невідомого під час відвідування відкриття художньої виставки в турецькій столиці. Вбивцю, знищеного в результаті спецоперації, звали Мевлют Мерт Алтинташ. Він 2,5 роки працював в поліції.

Рада Безпеки ООН визнала вбивство терактом, а прокуратура Анкари розгорнула всебічне розслідування. Згодом затримували ряд осіб за підозрою в участі в підготовці вбивства.