ua en ru

У Туреччині 35 власників диппаспортів звернулися за притулком у ФРН

У Туреччині 35 власників диппаспортів звернулися за притулком у ФРН Фото: радник глави МВС Німеччини Гюнтер Крінгс

У цю цифру входять також діти і дружини дипломатів

Уряд Німеччини повідомив, що власники 35 дипломатичних паспортів Туреччини після провалу спроби перевороту 15 липня звернулися до офіційного Берліну з проханням про надання притулку. Про це повідомляє Anandolu.

У відповідь на запит депутата від Партії Зелених Німеччини Озджан Мутлу радник глави МВС Німеччини Гюнтер Крінгс повідомив, що в Федеральне управління з питань біженців та переселенців (BAMF) звернулися 35 громадян Туреччини, які володіють дипломатичними паспортами. У цю цифру входять також діти і дружини дипломатів.

"Усі звернення уважно вивчаються судовими органами і прокуратурою Німеччини. Рішення буде ухвалено з урахуванням Угоди про реадмісію між Туреччиною і Німеччиною від 13 грудня 1957 року", - зазначив Крінгс.

Два тижні тому газета "Süddeutsche", а також телеканали WDR і NDR повідомили, що 8 турецьких дипломатів, які мають зв'язки з терористичним плином Фетуллаха Ґюлена, звернулися до німецької влади з проханням про притулок. Повідомлялося, що їхні паспорти вже анульовано.

Нагадаємо, раніше в Туреччині заявили про наявність альтернативи вступу в Європейський Союз.