ua en ru

У Туреччині 34 військових отримали довічні терміни за звинуваченням у спробі вбивства Ердогана

У Туреччині 34 військових отримали довічні терміни за звинуваченням у спробі вбивства Ердогана Фото: турецькі правоохоронці (egm.gov.tr)

Одного військового суд виправдав

У Туреччині суд засудив до довічного ув'язнення 34 військових, які звинувачуються в спробі вбивства президента країни Реджепа Ердогана, передає портал Daily Sabah. Одного військового суд виправдав.

Групу військових, за версією звинувачення, очолював колишній бригадний генерал Гекхан Шахін Сонмезатеш. Спроба зазнала невдачі, оскільки Ердоган, його сім'я і супроводжуючі його особи встигли покинути готель у курортному місті Мармарис. Там глава держави проводив відпустку.

У слідстві заявили, що всі обвинувачувані входили в групу FETO під керівництвом проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого турецька влада звинувачує в організації спроби перевороту.

Нагадаємо, спроба державного перевороту в Туреччині сталася в липні 2016 року. Заколот був придушений протягом декількох годин. Після цього були арештовані десятки тисяч підозрюваних в організації спроби путчу.

У вересні 2017 року телеканал NTV, посилаючись на джерело в правоохоронних органах, повідомив, що в Туреччині сили безпеки провели операцію по затриманню 117 офіцерів Збройних сил країни за підозрою в зв'язках з організацією FETO.