ua en ru

У Туреччині 23 осіб засудили до довічного ув'язнення за спробу держперевороту

У Туреччині 23 осіб засудили до довічного ув'язнення за спробу держперевороту Фото: президент Турции (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Зміна влади в Туреччині ледь не сталася в липні 2016 року

У Туреччині суд засудив 23 військових до довічного ув'язнення за участь у спробі військового перевороту в липні 2016 року, повідомляє Hurriyet daily news.

Cуд засудив 18 осіб до довічного ув'язнення і 12 років в'язниці, а ще п'ять військових - до довічного і ще 10 років в'язниці. Серед засуджених - колишній командир президентського полку Мухсін Кутсі Баріш.

Бариш також фігурує в іншій справі, порушеній 17-м Вищим кримінальним судом Анкари, в якому 221 підозрюваного звинувачують в участі в подіях в штаб-квартирі Генерального штабу в ніч скоєння перевороту. 15 червня 13-й Високий кримінальний суд Анкари виправдав двох приватних осіб, які беруть участь у справі, в той же час ухваливши відокремити справу побіжного обвинуваченого, колишнього бригадира Алі Каленку, від цієї справи.

Відзначається, що це перші судові рішення за справами про спробу держперевороту, розгляд яких почався 22 травня. Прокуратура Стамбула завершила розслідування ще в лютому.

Влада Туреччини заявила, що спробу військового перевороту здійснювали прихильники ісламіста Фетхуллаха Ґюлена та його організації FETO, яка в Туреччині вважається терористичною.

Нагадаємо, раніше в Турції знайшли ймовірних організаторів вбивства російського посла.