ua en ru

Туркменістан готовий до збільшення поставок палива в Україну

Туркменістан готовий до збільшення поставок палива в Україну Фото: Гурбангули Бердимухамедов

Ще одним стратегічним напрямком співпраці був визнаний транспортний сектор

Туркменістан готовий до збільшення поставок в Україну продукції паливно-енергетичного комплексу. Про це йдеться в заяві Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, опублікованому на урядовому порталі.

"Ми готові до збільшення поставок в Україну продукції вітчизняного паливно-енергетичного комплексу, здійснення спільних коопераційних проектів у цій сфері", - заявив Бердимухамедов.

В ході зустрічі глави держав відзначили важливість співпраці в транспортному секторі.

"В даний час Туркменістан спільно з партнерами створює розгалужену мережу транспортно-транзитної і логістичної інфраструктури комбінованого типу за напрямками Схід-Захід і Північ-Південь. У перспективі вона буде включати в себе транзитні трансконтинентальні коридори, що виходять на регіони Каспійського моря, Чорноморського басейну, Середземномор'я, Балтії. Це відкриває оптимальний шлях на європейські і близькосхідні ринки. Україна, яка володіє потужною портовою інфраструктурою і вигідним географічним розташуванням, може зіграти важливу роль у здійсненні цих планів", - сказав Бердимухамедов.

Нагадаємо, в Україні та Туркменістані можуть з'явитися торгові доми, що сприяють розвитку торговельних відносин між двома країнами, особливо у сфері малого і середнього бізнесу.