ua en ru

Турецька влада змусили сісти літак з Вірменії і обшукує його (доповнення)

Турецька влада змусила сісти вірменський літак і обшукує його. Вимушену посадку літак здійснив в м. Ерзурум на північному сході Туреччини, передає Reuters з посиланням на турецькі ЗМІ.

Як повідомив представник адміністрації прем'єр-міністра Туреччини, літак прямував в сирійське м. Алеппо. За його словами, на борту знаходиться гуманітарна допомога. Крім того, представник Міністерства закордонних справ Туреччини зазначив, що, якщо в літаку не буде виявлено будь-яких заборонених вантажів, він зможе пройти в пункт призначення.

Нагадаємо, аналогічний випадок стався 10 жовтня 2012 р., коли Військово-повітряні сили Туреччини змусили приземлитися в Анкарі сирійський Airbus A320, який прямував до Дамаску з Москви. Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що у Анкари була інформація про можливу наявність на борту військових вантажів. За різними даними, кількість членів екіпажу та пасажирів літака складала від 25 до 37 осіб, серед яких було 17 росіян. Турецькі спецслужби конфіскували частину вантажу, після чого дозволили літаку прослідувати до місця призначення.

Читайте також: Сирія заборонила Туреччини цивільні польоти над своєю територією