ua en ru

Турецькі інвестори не хочуть купувати інтернет-провайдер "Воля", - ЗМІ

Турецькі інвестори не хочуть купувати інтернет-провайдер "Воля", - ЗМІ Фото: компанія "Воля" (facebook.comvoliaofficial)

"Воля" незабаром може змінити власників

Турецькі інвестори не хочуть купувати інтернет-провайдер "Воля". Про це з посиланням на турецьке видання demokrathaber.org повідомляє "Апостроф".

Як повідомляється, найбільший український інтернет-провайдер "Воля" незабаром може змінити власників. Раніше потенційним власником активів компанії ЗМІ називали мобільного оператора Lifecell, який належить Turkcell.

Так, за даними турецького видання, інвестор відмовився купувати активи українського провайдера. Серед цілого ряду причин називають недобросовісну політику компанії і менеджменту, завищену вартість акцій українського телеком-оператора. В материнській кампанії підозрюють керівництво "Волі" і української дочки мобільного оператора в змові, з метою продати актив за завищеною ціною. В Turkcell відмовилися давати коментарі, наразі ведеться службове розслідування інциденту.

Крім того, наголошується, що конкуренти вважають, що "Воля" давно перестала бути інвестиційно привабливим активом. Учасники ринку вважають, що, вклавши в "Волю" 300 млн доларів власники не захочуть продавати її в мінус. При цьому фінансові показники результатів демонструють негативну динаміку.

"Ряд питань є і звітності, методологія якої націлена виключно на замилювання очей потенційного інвестора і далека від реалій і стандартів. Так що, з професійної точки зору, відсутня елементарна доцільність купівлі "привабливого" інтернет-провайдера, від якого з завидною стабільністю йдуть клієнти і гроші", - пише видання.

ЗМІ також зазначили, що кількість негативних посилів від абонентів займають лідируючі позиції в антирейтингах. Не додає впевненості "Волі" і той факт, що керівництво компанії знаходиться в пошуках роботи, а іноземні топ-менеджери "сидять на валізах". Зокрема повідомляється, що резюме технічного директора оператора можна знайти на сайтах шукачів роботи.