ua en ru

Турецькі дипломати заперечують спробу викрасти Ґюлена

Турецькі дипломати заперечують спробу викрасти Ґюлена Фото: Туреччина (flickr.com/imf)

Посольство Туреччини в Вашингтоні спростувало твердження про те, що Анкара намагалася викрасти Ґюлена

Посольство Туреччини в Вашингтоні спростувало твердження про те, що Анкара намагалася викрасти, що проживає в Сполучених Штатах Америки мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Відповідна заява була оприлюднена на сторінці дипломатичного відомства в Facebook.

У заяві посольства Туреччини говориться, що Ґюлен - злочинець, спланувати та організувати спробу перевороту 15 липня 2016 року в Туреччині, і уряд має намір суто правовими шляхами домогтися його екстрадиції з США.

"Ґюлен стоїть за всіма злочинами, вчиненими членами його злочинного течії, і турецький народ вкрай стурбований і здивований тим фактом, що подібне особа все ще знаходить притулок в США. Турецька сторона продовжить активні контакти з посадовими особами США з метою роз'яснення злочинної сутності Ґюлена і причин , що вимагають екстрадиції ватажка терористичної організації в світлі американо-турецьких домовленостей ", - йдеться в повідомленні дипвідомства.

Крім того, в заяві зазначено, що уряд і народ Туреччини очікують негайної екстрадиції Ґюлена з метою залучення до судової відповідальності.

Press Release of the Embassy of Turkey Regarding Recent Allegations on the Extradition of Fetullah Gulen, November 11, 2017

Опубліковано Embassy of Turkey, Washington D.C. 11 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор Сполучених Штатів Америки Роберт Мюллер розслідує передбачувану причетність колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна в плані викрадення мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, що проживає в США, в Туреччину за 15 млн доларів. Флінн і його син Майкл Флінн-молодший нібито повинні були отримати приблизно 15 млн доларів за передачу Ґюлена Туреччини, якого Анкара вважає організатором державного перевороту.