ua en ru

Турецька компанія будуватиме новий автобан Стрий-Мукачево, - "Укравтодор"

Турецька компанія будуватиме новий автобан Стрий-Мукачево, - "Укравтодор" Фото: Олександр Кубраков (facebook.com/Ukravtodor)
Автор: РБК-Украина

"Укравтодор" та турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik співпрацюватимуть для будівництва та експлуатації нової автомобільної дороги за маршрутом Стрий - Мукачево у рамках "Великого будівництва" президента. Відповідний меморандум був підписаний у четвер, 20 травня.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору" в Facebook.

Onur Taahhut Tasimacilik власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) реалізації проекту.

Як розповів голова "Укравтодору" Олександр Кубраков (який станом на 20 травня був призначений парламентом на посаду міністра інфраструктури), розвиток державно-приватного партнерства в дорожній галузі є одним напрямів, яке агентство зараз активно розвиває. Цього року вже був підписаний аналогічний меморандум із компанією "Автомагістраль-Південь", який стосувався розробки ТЕО для маршруту Краковець - Броди - Рівне.

"Тепер ми плануємо ще один концесійний проєкт для маршруту Стрий - Мукачево з компанією ТОВ "ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ", яка зарекомендувала себе як надійний підрядник Укравтодору в низці проектів", - сказав Кубраков.

За даними "Укравтодору", автобан буде проходити територіями Львівської та Закарпатської областей і слугуватиме альтернативою ділянці М-06 Київ - Чоп.

Цього року планується розробити проєктно-кошторисну документацію. Розробка техніко-економічного обґрунтування дозволить спроєктувати оптимальний маршрут, а також реалізувати проєкт з максимальним економічним ефектом для держави. Після цього розпочнуться тендерні процедури та будівництво дороги.