ua en ru

Турчинов заявив про важливість якнайшвидшого ухвалення закону про нацбезпеку

Турчинов заявив про важливість якнайшвидшого ухвалення закону про нацбезпеку Фото: Александр Турчинов (РБК-Украина)

На засіданні РНБО сьогодні було обговорено і підтримано проект закону "Про національну безпеку України"

Секретар Ради національної бозпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив про важливість якнайшвидшого ухвалення парламентом закону "Про національну безпеку України". Про це він заявив сьогодні у ході засідання РНБО, повідомляє прес-служба Турчинова.

Як зазначається, на засіданні РНБО сьогодні було обговорено і підтримано проект закону "Про національну безпеку України".

"Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії", - наголосив Турчинов.

Повідомляється, що закон розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Турчинов також додав, що закон про нацбезпеку має узагальнити та привести до єдиного знаменника усі вже здійснені та заплановані реформи сектору безпеки і оборони України, "а також поєднати у собі не тільки базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування у цих сферах".

У свою чергу президент України Петро Порошенко наголосив на надзвичайній важливості цього законопроекту.

"Проект (законопроект "Про національну безпеку України", - ред.) ставить перед собою завдання членства України і в Європейському союзі, і в Північноатлантичному договорі, що має бути безумовною гарантією безпеки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що базовий законопроект про нацбезпеку фактично завершений.