ua en ru

Турчинов заявив про важливість розвитку військових ракетних технологій в Україні

Турчинов заявив про важливість розвитку військових ракетних технологій в Україні Фото: Олександр Турчинов

Секретар РНБО назвав пріоритетом відродження ракетного потенціалу

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що в Україні важливим напрямом є розвиток військових ракетних технологій. Про це він заявив у своєму привітанні з нагоди Дня ракетних військ і артилерії, передає прес-служба РНБО.

"Коли ми говоримо про мирний космос, про міжнародному співробітництві і кооперації в цьому питанні, то, в першу чергу, це стосується таких напрацювань, як могутні ракетоносії "Зеніт", найсучасніші технології морських, повітряних і наземних стартових ракетних комплексів", - сказав він, додавши, що в умовах агресії РФ надзвичайно важливим напрямком є розвиток військових ракетних технологій.

Він нагадав, що Україна завжди була ракетною державою: "Наші видатні земляки - такі, як Сергій Корольов, Михайло Янгель та інші, які заклали фундамент світового ракетобудування". Саме тому, за словами Олександра Турчинова, відродження нашого ракетного потенціалу - один із найважливіших пріоритетів, яким займається РНБО.

"Україна має всі для цього: і промислово-технічний потенціал, і наукові розробки, і велика кількість професіоналів високого рівня", - підкреслив Турчинов.

На думку Турчинова, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби ЗСУ сучасними ракетами, здатними вражати різні наземні, надводні і повітряні цілі.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що Україна приділяє особливу увагу відновленню ракетного щита.