ua en ru

Турчинов заявив, що нові зразки озброєнь незабаром можуть надійти на передову

Турчинов заявив, що нові зразки озброєнь незабаром можуть надійти на передову Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Найближчим часом відбудуться польові випробування нового озброєння і техніки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов висловив сподівання, що нові зразки озброєння і військової техніки незабаром надійдуть на передову. Про це він повідомив на відкритті виставки "Зброя та безпека-2017", передає прес-служба РНБО.

Турчинов зазначив, що багато видів зброї і техніки, представлені на виставці, вже працюють у зоні проведення антитерористичної операції.

"Але є цікаві розробки, які дуже важливі і яких чекають в зоні проведення військової операції", - сказав він.

Турчинов додав, що йдеться, насамперед, про представлених на виставці засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами (БПЛА).

Так, секретар РНБО України повідомив, що найближчим часом відбудуться польові випробування такого озброєння і техніки - спочатку на полігонах, а згодом вони будуть використовуватися на передовій.

"Для нас принципово зменшити термін від розробки зброї і військової техніки до їх використання в бойових умовах. Ми ставимо завдання "стискати" цей термін, оскільки кожен зразок сучасного зброї, сучасної військової техніки може врятувати життя солдатів і офіцерів на полі бою, а життя кожного нашого військового безцінна", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс задовольняє всі основні потреби армії та інших силових структур.