ua en ru

Турчинов заявив, що не проти проведення референдуму щодо устрою України 25 травня

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що не проти проведення референдуму 25 травня 2014 р.

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що референдум щодо устрою України міг би пройти 25 травня 2014 року. Про це Турчинов заявив під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не проти проведення референдуму. Більше того, я впевнений, що переважна кількість українців підтримали б демократичну, унітарну і неподільну Україну... Сьогодні українці, які проживають на всій території, готові дати відсіч і боротися за незалежність і неподільність України", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, у східних областях відбуваються акції протесту з вимогою провести референдум про устрої України. Росія закликає Україну до створення федерації.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Верховна Рада України повинна прийняти закон про місцевий референдум. При цьому прем'єр додав, що відповідні зміни мають бути внесені і до закону про всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, 9 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала неприйнятною федералізацію України. Про це йде мова в пункті 9 резолюції ПАРЄ "Останні події в Україні: загрози для функціонування демократичних інститутів", прийнятої сьогодні на сесії ПАРЄ.

За проголосували 154 члена ПАРЄ, проти - 26, 14 - утрималися.

"Асамблея наполегливо виступає проти будь-яких ідей федералізації України, так як це може значно послабити єдність і стабільність країни", - йдеться в резолюції.