ua en ru

Турчинов заявив про велику кількість порушень на військових складах України

Турчинов заявив про велику кількість порушень на військових складах України Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов зазначив, що вітчизняні склади боєприпасів повинні бути здатні витримувати атаку авіації РФ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про велику кількість порушень на військових складах України. Про це він заявив сьогодні в ході брифінгу в Києві.

"Дуже багато порушень, в тому числі й щодо забезпечення безпеки, протипожежної безпеки та протиповітряної безпеки на наших арсеналах. І це одні з тих проблем, які треба було вирішити у відповідності до рішень Ради безпеки, Кабінету міністрів, Міністерства оборони, починаючи ще з пожежі, що сталася біля міста Сватове. Були прийняті рішення, були доручення, на превеликий жаль, більшість з них не було виконано. І ми маємо такі результати. За невиконання цих доручень треба відповідати: і посадами, і в правовому полі", - підкреслив Турчинов.

Крім того, секретар РНБО зазначив, що вітчизняні склади боєприпасів повинні бути здатні витримувати як атаки безпілотників, так і атаку авіації Російської Федерації.

За словами Турчинова, така задача стоїть перед арсеналами, тоді як Збройні сили повинні "обороняти арсенали і бути готовими до активних агресивних проявів ворога".

Нагадаємо, раніше Турчинов назвав начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка одним з відповідальних за пожежу на складах у Калинівці. Він додав, що Україна продемонструвала, що не може захистити свої стратегічні арсенали.