ua en ru

Турчинов: зараз відбувається звільнення чотирьох українських офіцерів з російського полону

Голова Верховної ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що в даний момент відбувається звільнення чотирьох українських офіцерів з російського полону. Про це він заявив на брифінгу в ВР.

Голова Верховної ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов (на фото) заявив, що в даний момент відбувається звільнення чотирьох українських офіцерів з російського полону. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в ВР.

За його словами, в даний момент відбувається звільнення незаконно затриманих заступника командувача ВМС України генерал-майора Ігоря Воронченка, полковника Юлія Мамчура, комбата морської піхоти підполковника Дмитра Делятицького та його заступника - майора Ростислава Ломтєва., яких було незаконно захоплено

"Прямо зараз відбувається їх звільнення. Сподіваюся, вже завтра побачити їх в Києві", - заявив Турчинов.

Він також зазначив, що всі офіцери "за стійкість та мужність" будуть нагороджені та підвищені по службі.

"Ми не залишимо без захисту жодного офіцера, жодного солдата. Всі вони будуть разом з нами далі захищати Україну, і я щиро дякую всім, хто не зламався і продовжує гідно виконувати свої конституційні обов'язки", - сказав Турчинов..

Як заявив раніше заступник в.о. міністра оборони України Леонід Поляков, на сьогоднішній день в полоні у російських військовослужбовців знаходяться шість українських офіцерів.