ua en ru

Турчинов: Росія може використати проти України ядерні ракети

Турчинов: Росія може використати проти України ядерні ракети Фото: Олександр Турчинов

На думку Турчинова, РФ може використовувати проти України крилаті ракети, які вона використовує в Сирії

Росія може використовувати проти України ядерні ракети. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов, передає ТСН.

"(Крилаті) ракети, які, до речі, були в Україні, і півтори тисячі таких крилатих ракет, які могли нести не тільки ядерний потенціал, боєзаряд, але і звичайний боєзаряд, сьогодні використовуються проти Сирії, і можуть Росією, знаючи злобу і жорстокість цієї країни, і підступність цієї країни, використовуватися проти нас", - сказав Турчинов.

Він також нагадав, що Україна відмовилася від таких ракет в рамках Будапештського меморандуму, умови якого Росія неодноразово порушила.

"Крім брехні і провокацій я останнім часом заяв від керівництва Росії не чув, в тому числі, що стосується не просто виконання Будапештського меморандуму, підписантом якого була в тому числі і Російська Федерація, а навпаки - дії Російської Федерації фактично і є прямим протиріччям тих рішень, які були зафіксовані у Будапештському меморандумі", - додав секретар РНБО

Нагадаємо, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Росія не порушувала Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї. На думку російського міністра, в Будапештському меморандумі є лише один пункт - не застосовувати ядерну зброю проти України.