ua en ru

Турчинов розповів про подробиці випробування новітньої української ракети

Турчинов розповів про подробиці випробування новітньої української ракети Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

Була проведена перевірка ураження цілей на підвищеній дальності

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов розповів, що під час випробувань українського ракетного озброєння, у яких взяли участь президент України Петро Порошенко і міністр оборони України Степан Полторак, була проведена перевірка роботи системи керування ракетами під час наведення і ураження цілей на підвищеній дальності. Про це повідомила прес-служба РНБО.

"Відстань від точки прицілювання до місця влучення становила всього близько 17 метрів, це при тому, що зона ураження подібної ракети - 300 метрів", - прокоментував випробування секретар РНБО.

Відомо, що бойова частина, як і ракета, була виготовлена на українських підприємствах. Турчинов пояснив, що точність і ефективність ураження ракет "відповідають усім вимогам військових і тим завданням, які ставилися перед українськими розробниками".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої ракети, всі комплектуючі якої були вироблені в Україні, а також висловив сподівання, що її скоро поставлять на озброєння армії.