ua en ru

Турчинов розповів про плани українського ОПК нарощувати виробництво безпілотників

Турчинов розповів про плани українського ОПК нарощувати виробництво безпілотників Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

РНБО ставить завдання перед українським ОПК нарощувати потужність безпілотних літальних комплексів

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов розповів про плани українського оборонно-промислового комплексу (ОПК) нарощувати виробництво безпілотників. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Так, Турчинов повідомив, що РНБО ставить завдання перед українським ОПК нарощувати потужність безпілотних літальних комплексів.

Зокрема, Турчинов зазначив, що коли Україна починала протистояти російській агресії в 2014 році, "у нас на фронті взагалі не було безпілотних літальних апаратів".

"Зараз ми маємо велику кількість вироблених на українських підприємствах безпілотних комплексів тактичного рівня...У нас серед українських виробників БПЛА тактичного рівня існує навіть конкуренція", - зазначив Турчинов.

За ловами секретаря РНБО, сьогодні в Україні відбулися перші льотні випробування БПЛА оперативно-тактичного рівня "Горлиця", який здатний вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе враження супротивника, використовуючи ракети "повітря-земля".

"Як тільки ми відпрацюємо оперативно-тактичний і оперативний рівень, наступним кроком буде створення БПЛА стратегічного рівня", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні відбулися випробування нового бойового безпілотника.