ua en ru

Турчинов: Путін публічно пригрозив Україні

Турчинов: Путін публічно пригрозив Україні Фото: Турчинов заявив, що Путін не має наміру припиняти вогонь на Донбасі

За словами секретаря РНБО, Україна повинна відповісти Путіну посиленням свого оборонного потенціалу

Президент Російської Федерації Володимир Путін почав публічно шантажувати Україну, заявляючи, що припинення вогню на Донбасі не буде, поки Україна не внесе зміни в свою Конституцію і амністує терористів. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Взявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню і порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій, поки не буде реалізований московський сценарій розчленування України", - зазначив Турчинов.


Москва показала, що не має наміру виконувати мінські угоди, де першим пунктом зазначено припинення вогню, виведення російський військ і відновлення української контролю на окупованих територіях.

За словами Турчинова, не варто будувати ілюзій з приводу добровільного виходу Росії з окупованих Луганської та Донецької областей - РФ не планує припиняти військову агресію.

"Путін планує і далі проливати українську кров, знищуючи незалежність України", - підкреслив секретар РНБО.

Голова РНБО впевнений, що Україна повинна відповісти на продемонстровану позицію Москви "посилення оборонного потенціалу держави" .

"Ми повинні забезпечити необхідною зброєю та ресурсами нашу армію і врешті-решт прийняти рішення щодо наповнення оборонного бюджету замість пустопорожніх дискусій в парламенті", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше Турчинов повідомив, що Росія готується до військової активізації на Донбасі.