ua en ru

Турчинов продовжив і відразу закрив пленарне засідання Ради

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов продовжив і відразу закрив пленарне засідання парламенту.

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов продовжив і відразу закрив пленарне засідання парламенту. Депутати продовжать роботу у сесійній залі у вівторок, 8 квітня 2014 р. о 10:00.

За словами Турчинова, депутати не змогли домовитися щодо редакції законопроекту № 2664 "Про внесення змін до закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу", зокрема щодо внесення поправки про проведення виборів мерів міст обласного значення (у тому числі і Києва) в два тури.

"Завершився погоджувальна рада. На превеликий жаль, керівники фракцій не знайшли консенсус по 308 поправці. У зв'язку з цим у нас немає можливості приймати рішення щодо цього закону. Я бачу, що і за іншими законами у нас буде нерезультативне голосування. Ми завершуємо сьогодні засідання, не прийнявши рішення. Я даю доручення комітету узгодити текст закону - всі поправки потрібно буде вносити за строками, щоб не зірвати терміни голосування 25 травня - щоб у вівторок, 8 квітня, ми почали роботу з цього закону", - заявив спікер.

Він також зазначив, що якщо виникне надзвичайна ситуація або необхідність засідання Ради на цьому тижні, то парламент буде скликаний.