ua en ru

Турчинов закликав СБУ перевірити інформацію про візит українських політиків до Криму

Турчинов закликав СБУ перевірити інформацію про візит українських політиків до Криму Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

У разі підтвердження інформації на засіданні РНБО буде розглянуто питання про введення санкцій проти політиків

Служба безпеки України має проаналізувати інформацію про перебування в Криму політиків з європейських та інших країн для введення проти них санкцій. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"СБУ має підготувати і подати на розгляд до РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму", - сказав Турчинов.

За словами Турчинова, у разі підтвердження даної інформації на засіданні РНБО буде розглянуте питання про введення проти них санкцій.

"Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо перебування у Криму громадян України", - додав Турчинов.

Якщо інформація підтвердиться, проти громадян України відкриють кримінальні провадження.

"У випадку підтвердження інформації щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, проти них мають бути відкриті кримінальні провадження, відповідно до чинного законодавства", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії заявили про "перший візит українських політиків" до окупованого Криму.