ua en ru

Турчинов запропонував святкувати Різдво 25 грудня

Турчинов запропонував святкувати Різдво 25 грудня Фото: Олександр Турчинов

У перехідний період пропонується відзначати Різдво і 25 грудня і 7 січня

Секретар Ради Національно безпеки і оборони Олександр Турчинов запропонував перенести святкування Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня. Про це Олександр Турчинов написав у своєму блозі.

На думку секретаря РНБО, Григоріанським календарем користується практично весь сучасний світ.

"Сьогодні за Григоріанським календарем, яким користується практично весь сучасний світ, святкують Різдво Христове. В Біблії відсутня дата народження Христа. Відомо тільки, що тоді була холодна пора року і бідна сім'я Спасителя, приїхавши в Віфлеєм, змогла знайти притулок тільки у хліві.

Турчинов нагадує, що Росія і Україна перейшли з Юліанського на Григоріанський календар, яким користувалася більшість країн світу тільки в 1918 році.

"Сьогодні жодна країна не живе за Юліанським календарем. Жодна. Юліанський календар залишився для визначення фіксованих календарних святкових дат тільки в деяких православних Церков, зокрема, в Росії, Україні та Білорусі. Хоча самі Церкви в звичайному житті також користуються Григоріанським календарем", - пише він.

Секретар РНБО наголошує, що в Європі переважна більшість святкує Різдво 25 грудня за Григоріанським календарем, а не за Юліанським, в якому 25 грудня припадає на 7 січня. Також він пропонує, в перехідний період, відзначати Різдво 25 грудня і 7 січня.

"Може вже настав час і Україні перейти на святкування Різдва 25 грудня разом з більшістю цивілізованих країн? Але вирішувати це повинна, в першу чергу, Рада християнських Церков України", - пропонує Він.

Нагадаємо, уряд Сомалі заборонив святкування християнського Різдва, вважаючи, що християнські свята можуть загрожувати національній мусульманської віри.