ua en ru

Турчинов дозволив залучити у військовий резерв не військовозобов'язаних

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дозволив залучити у військовий резерв не військовозобов'язаних.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дозволив залучити у військовий резерв не військовозобов'язаних. Про це йдеться в указ Президента України № 502/2014 від 6 червня 2014 р.

Так, документ пропонує доповнити Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України новим абзацом такого змісту: "Громадяни, які не мають військових звань, з відповідною освітою, віком від 18 до 40 років - на службу у військовому резерві на посадах рядового складу".

Крім того, згідно з указом, передбачається, що відбір громадян, у тому числі військовозобов'язаних, для проходження служби у військовому резерві проводиться із числа: військовослужбовців, які звільняються в запас, - командирами (начальниками) військових частин; громадян, які проживають (перебувають) у населених пунктах, у яких або поруч із якими дислокуються військові частини, - командирами (начальниками) військових частин і військовими комісарами районних (міських) військових комісаріатів.

Виклик резервістів для виконання обов'язків служби у військовому резерві здійснюється командирами (начальниками) військових частин у мирний час (особливий період) відповідно до: рішення Президента України, прийнятого відповідно до Конституції України; планів підготовки резервістів Збройних сил України.

Заклик резервістів на військову службу під час оголошення мобілізації здійснюється командирами (начальниками) військових частин, у яких вони проходять службу у військовому резерві, відповідно до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.