ua en ru

Турчинов доручив СБУ перевірити можливі поїздки Єфремова і Ляшко в Москву

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив Службі безпеки України перевірити можливі поїздки народного депутата з фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та позафракційного нардепа Олега Ляшка у Москву.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив Службі безпеки України перевірити можливі поїздки народного депутата з фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та позафракційного нардепа Олега Ляшка у Москву. Про це він заявив сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я даю доручення СБУ і правоохоронним органам негайно розібратися з такими депутатами, і якщо будуть такі факти, то вони будуть позбавлені мандата", - сказав Турчинов.

Таке доручення спікер ВР дав після того, як Ляшко акцентував увагу депутатів на поїздці Олександра Єфремова в Москву.

"Я думаю, що перше, що повинен був би розповісти Єфремов, - що він робив у Москві, які тези обговорював. Якщо народні депутати їздять на окуповану територію Крим або в Москву, то вони повинні звітувати: хто давав їм доручення на таку поїздку, і що було предметом переговорів", - сказав Ляшко.

У свою чергу Єфремов сказав, що останнім часом Ляшко 5 разів літав до Москви, проте Ляшко це заперечував.

"Я був у Маріуполі, який ми звільнили, і був на сході України і жодного разу за останні кілька років в Москві не був", - заявив Ляшко.