ua en ru

Турчинов доручив оприлюднити в "Голосі України" імена депутатів, які не будуть голосувати за антикорупційні закони

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив апарату Ради оприлюднити в парламентській газеті "Голос України" імена народних депутатів, які будуть відсутні або не голосуватимуть за антикорупційні закони.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив апарату Ради оприлюднити в парламентській газеті "Голос України" імена народних депутатів, які будуть відсутні або не голосуватимуть за антикорупційні закони. Про це Турчинов заявив сьогодні на засіданні парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я підтримую пропозицію Олега Тягнибока від "Свободи", щоб всі імена тих, хто не буде голосувати за закони проти корупції, хто не був у цей час у залі, щоб всі вони були оприлюднені. Ця інформація повинна бути публічною", - заявив Турчинов.

Також спікер попросив показати на табло присутність депутатів за засіданні по фракціям. Так, з фракції "Батьківщина" були присутні 61 нардеп, з Партії регіонів - 25, з "Удару" - 40, з депутатської групи "Економічний розвиток" - 10, з групи "За мир та стабільність" - 9, з групи "Суверенна європейська Україна" - 24, зі "Свободи" - 35, а також 28 позафракційних.

Він повідомив, що ввечері пройшла погоджувальна рада ВР, де була досягнута домовленість про голосування за антикорупційні закони. В першу чергу, щодо створення спеціального органу по боротьбі з корупцією.

"Я розумію, що в залі недостатня кількість депутатів... Тому я звертаюся до керівників груп, забезпечити присутність кожного депутата, прошу депутатів дуже уважно працювати на своїх робочих місцях, щоб ми не робили переголосувань", - заявив Турчинов.

Відповідно до порядку денного ВР, народні депутати сьогодні розглянуть антикорупційні законопроекти. Зокрема, на порядку денного проект закону №4284а про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014 - 2017 роки, проект закону №5085 про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, проект закону №5125 про антикорупційну службу України, проект закону №5113 про запобігання корупції, а також проект закону №5114 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів.