ua en ru

Турчинов доручив Кабміну відновити належне функціонування Національного університету оборони

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Кабінету міністрів України протягом двох місяців забезпечити відновлення належного функціонування Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Кабінету міністрів України протягом двох місяців забезпечити відновлення належного функціонування Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Текст відповідного указу від 6 червня 2014 р. № 501/2014 оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

"Кабінету міністрів України забезпечити у двомісячний строк вирішення питання щодо відновлення в повному обсязі функціонування підрозділів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, що були переміщені на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 3 липня 2013 р. № 503-р "Про передачу будівель Вищому спеціалізованому суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ", та використання за призначенням їх унікального обладнання", - йдеться в указі.

Зазначимо, розпорядженням № 503-р від 3 липня 2013 р. Кабмін передав будівлі №1, 25, 28, 59, 80 і 82 військового містечка №63 по Повітрофлотському проспекту, 28 у місті Києві зі сфери управління Міністерства оборони України Вищому спеціалізованому суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, закріпивши їх за зазначеним судом на праві оперативного управління.

Будівлі військового містечка №63 використовувалися університетом для навчального процесу. В них, зокрема, було розміщено сучасний центр мовної підготовки Збройних сил України, унікальний центр імітаційного моделювання, а також лабораторії з сучасними зразками озброєння і військової техніки.

"Втрата у зв'язку з вилученням зі сфери управління Міністерства оборони України зазначених об'єктів призводить до погіршення підготовки офіцерського, зокрема вищого офіцерського, складу Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також негативно впливає на підготовку держави до оборони, готовність усіх ланок воєнної організації України до ліквідації збройного конфлікту", - йдеться в указі.