ua en ru

Кабмін має бути створений 27 лютого, - Турчинов

Спікер Олександр Турчинов закликав народних депутатів сформувати Кабінет міністрів 27 лютого

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото) закликав народних депутатів сформувати Кабінет міністрів у четвер, 27 лютого 2014 р. Про це він заявив, виступаючи в сесійній залі ВР.

"У четвер коаліційний уряд національної довіри має бути проголосований. Ведіть консультації вночі, ввечері, але в четвер уряд має бути проголосований", - заявив Турчинов.

Раніше Турчинов називав вівторок, 25 лютого, дедлайном щодо формування парламентської коаліції та подачі пропозицій щодо формування нового Кабміну.

Нагадаємо, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи із трибуни ВР, заявив, що до нового Кабінету міністрів можуть увійти лікар Ольга Богомолець, ректор Києво-Могилянської академії Сергій Квіт, активіст Ігор Луценко, співачка Руслана Лижичко та координатор медичної служби Штабу національного опору Олег Мусій.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада навряд чи сьогодні, 25 лютого, призначить прем'єр-міністра.

Як повідомило РБК-Україна джерело у фракції "Батьківщина", переговори щодо кандидатури прем'єра і членів Кабміну тривали до 01:00 25 лютого.

"В силу того, що ми навряд чи досягнемо консенсусу... Швидше за все... буде прийнято рішення про дострокові парламентські вибори", - заявило джерело.

Нагадаємо, вчора Рада зробила низку кадрових призначень:

- Віктор Гвоздь - уповноважений ВР з контролю за діяльністю розвідок в Україні;
- Степан Кубів - голова Національного банку України;
- Валентин Наливайченко - голова Служби безпеки України;
- Олег Махніцький - генеральний прокурор України.