ua en ru

Турчинов підписав закон про ратифікацію меморандуму про розміщення спецмісії ОБСЄ в Україні

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1282-VII "Про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) про розміщення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ".

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1282-VII "Про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) про розміщення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Даний закон розроблено МЗС України з метою набрання чинності меморандумом про взаєморозуміння між Україною та ОБСЄ про розміщення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який було ухвалено 14 квітня 2014 р. у Відні. з метою створення належних умов для роботи в Україні згаданої місії, рішення про створення якої було прийнято постійною радою ОБСЄ 21 березня 2014 р. (Рішення ПР ОБСЄ № 1117).

"Ратифікація меморандуму та набрання ним чинності дозволить створити належні умови для роботи в Україні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Згідно з меморандумом, місія ОБСЄ діятиме на всій території України. Головний офіс буде знаходитися у Києві. На початковому етапі також будуть відкриті "польові офіси" у м. Харкові, Одесі, Херсоні, Львові, Івано-Франківську, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях а Луганську, але згодом офіси можуть бути відкриті і в інших містах України.

Будь які видатки місії ОБСЄ на території України звільняються від оподаткування ПДВ, а імпортні операції місії звільняються від будь яких обмежень та відповідних мит.

Нагадаємо, народні депутати ратифікувалицей меморандум 29 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 272 народних депутата.