ua en ru

Турчинов підписав закон про фінансування ЗСУ за рахунок благодійних пожертвувань

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1190-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави".

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1190-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави". Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Закон визначає, що під час підготовки до збройного захисту держави або її захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту фінансування національної оборони держави, Збройних сил України, мобілізаційної підготовки та заходів з мобілізації може здійснюватися додатково за рахунок благодійних пожертв фізичних та юридичних осіб у порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Відповідні зміни вносяться до законів "Про оборону України", "Про Збройні сили України", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про гуманітарну допомогу", "Про благодійну діяльність та благодійні організації".