ua en ru

Турчинов і Яценюк звернуться до українського народу з меморандумом порозуміння навколо ситуації в Донецьку

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернеться до українського народу щодо порозуміння навколо ситуації у Донецьку

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернуться до українського народу з меморандумом щодо порозуміння. Про це він повідомив в ході засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Турчинов повідомив, що консультації провладних та опозиційних фракцій щодо меморандуму по мирному врегулюванню ситуації в Донецьку проходили з 9 ранку, проте опозиційні фракції поки що не підтримали положення меморандуму.

"Коаліція запропонувала всім фракціям підтримати меморандум порозуміння. Ми внесли пропозиції, наші колеги з опозиції їх поки що не підтримали. І за доручення керівників депутатських груп і фракцій коаліції з таким меморандумом до українського народу звернуться голова Верховної Ради, в. о. Президента і прем'єр-міністр України, щоб зняти спекуляції і напередодні Великодня та знайти про розуміння", - сказав Турчинов.