ua en ru

Турчинов назвав заяву про "пропозицію" Порошенка щодо Донбасу болючими мріями РФ

Турчинов назвав заяву про "пропозицію" Порошенка щодо Донбасу болючими мріями РФ Секретар РНБО України Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов назвав болючими мріями російського керівництва інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко пропонував Президенту РФ Володимиру Путіну забрати Донбас до складу РФ. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Інформацію про якісь "подарунки" з нашого боку Росії неможливо сприймати серйозно. Це більше схоже на болючі мрії людей, які сьогодні керують РФ", - підкреслив Турчинов й додав, що Донбас, як і Крим, є невід'ємною частиною України.

Крім того, він зазначив, що бюджетне фінансування окупованих територій у повному обсязі буде відбуватися відразу після відновлення української контролю над цими регіонами.

"Поки ці території залишаються окупованими Росією, їх бюджетне фінансування є неможливим, тому що Україна не буде фінансувати окупантів, терористів і війну проти власного народу", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, раніше інформацію про "пропозицію" Порошенка прокоментував український МЗС.