ua en ru

Турчинов назвав депутатів, які заблокували законопроект по Донбасу, "російською агентурою"

Турчинов назвав депутатів, які заблокували законопроект по Донбасу, "російською агентурою" Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Секретар РНБО вважає, що голосування про деокупацію було зірване без будь-яких підстав

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав групу народних депутатів, які заблокували парламентську трибуну і зірвали розгляд законопроектів щодо деокупації Донбасу "російською агентурою". Про це він заявив на прес-конференції 5 жовтня, передає "Радіо Свобода".

Зі слів Турчинова, через блокування "без будь-яких підстав, без будь-якої аргументації" було зірване парламентське засідання, і Верховна Рада не змогла ухвалити закон, що визначає Росію державою-агресором.

Секретар РНБО додав, що "мінський формат - єдиний політико-дипломатичний формат протидії російській агресії невійськовим шляхом" і саме до нього прив’язані всі санкції щодо Росії ЄС, США та інших країн.

Зі слів Турчинова, припинення існування мінського формату автоматично припинить санкції проти Росії.

Тому, з його слів, ті, хто хоче торпедувати мінські угоди, "фактично виконує завдання Росії щодо припинення санкцій", і тому "немає виправдання цій свідомій провокації".

Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, ряд депутатів Верховної Ради України заблокували трибуну і президію парламенту під час розгляду законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".